Tips om te starten met vissen

Wil jij starten met vissen? Een ontzettend leuke hobby die je in de zomer goed kan beoefenen. Om te starten met vissen is het belangrijk dat je een aantal dingen op orde hebt. Zo mag je in een aantal gevallen niet zomaar je hengel uithangen. Ook heb je daarnaast wat ervaring nodig om te leren vissen. Het kan dus zijn dat je in het begin nog weinig vissen zal vangen, dit zal meer worden naarmate je meer ervaring hebt. 

Een vispas

In een aantal gevallen heb je officiële toestemming nodig om te vissen. Om het moment dat je niet eigenaar bent van de grond waar je wil vissen, zul je als snel in aanmerking komen voor een vispas. Een vispas geeft je toestemming om in bepaalde gebieden te vissen met de hengel(s) die je hebt. Zoek daarom allereerst naar informatie over deze vispas.

Op kleine wateren

Om het vissen een beetje onder de knie te krijgen raden wij aan om dit allereerst te oefenen op kleine wateren. Denk bijvoorbeeld aan een vijver in een woonwijk of een rivier in het bos. Vissen zijn hier net iets makkelijker te vangen.

Juiste uitrusting

Om natuurlijk te kunnen vissen zul je materialen nodig hebben. Je kunt klein beginnen door een kleine hengel en goedkoop aas te kopen, maar hoe meer ervaring je krijgt, des te meer je nodig zult hebben om grotere vissen te vangen. Het eerste wat je nodig hebt is een hengel, dobber, lijn, lood, een haak en aas. Let op! Je hebt diverse soorten voeding voor een vis. Denk aan levend aas, dood aas of diepvriesvoer. Kijk hiervoor eens bij een hengelsport webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *