Organiseer een corona proof marathon!

Ben jij ook toe aan weer wat beweging? Organiseer dan een kleine marathon die volledig coronaproof is! Het is juist gezond om in beweging te blijven en elkaar te motiveren om net even wat verder te gaan dan jezelf zou denken. Met de juiste mensen, attributen en voorbereiding kun je gaan voor een waterdicht plan!

Locatie

Zoek een locatie uit waar weinig mensen komen. In ieder geval een gebied waar het niet dichtbevolkt is en waar je alle ruimte hebt om mensen te ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een groot natuurgebied zoals een park. Je kunt ook kiezen voor binnendoor wegen in kleine dorpjes. Plan geen marathon in drukke steden zoals Amsterdam, Rotterdam of Groningen!

Afzetting

Dan nu de afzetting. Je weet waar de marathon gehouden wordt en je weet hoeveel ruimte je hebt. Er moet natuurlijk rekening worden gehouden met 1,5 meter afstand. Deze afstand kun je alleen waarborgen door het gebruik van dranghekken. Bij een dranghekken verhuur zoals Webo verhuur kun je ontzettend veel dranghekken krijgen, waarmee je de weg kunt afzetten. Een tip van ons is om niet alleen dranghekken te plaatsen voor bezoekers om achter te staan, maar om ook de marathonweg zelf in te delen in verschillende banen. Hiermee voorkom je dat de hardlopers niet naast elkaar hardlopen, maar juist achter elkaar. 

Maatregelen

De maatregelen moeten ook duidelijk gecommuniceerd worden. Zorg ervoor dat de bezoekers die komen kijken een mondkapje dragen en ook hier kun je dranghekken plaatsen om groepen mensen in te delen in kleinere groepjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *