De nieuwste trend: duurzame kerstpakketten in 2020

Kerstpakketten 2020

Duurzaamheid heeft men hoger in het vaandel dan ooit. Dat is ook niet gek: het is belangrijk dat we duurzaamheid en klimaat voorop zetten in deze rare tijden. Zeker in het jaar 2020, een bewogen jaar. De eerste kerstpakketten in 2020 zijn al besteld en we zien gelijk een trend: steeds meer werkgevers kiezen voor een duurzame optie.

Pakketten samenstellen

Wanneer is het duurzaam?

Duurzaamheid is een breed begrip. Er zijn dan ook verschillende opvattingen over wanneer iets duurzaam is. Binnen de wereld van de kerstpakketten zijn er verschillende opties. Allereerst heb je de kerstpakketten die van duurzaam materiaal zijn gemaakt. Dat is een goede manier om te beginnen maar er kan nog meer. Daarnaast zijn er namelijk ook nog de pakketten die niet alleen duurzaam verpakt zijn maar ook nog duurzame producten bevatten. Deze producten zijn gemaakt met het belang van mens en natuur voorop. Ze zijn bijvoorbeeld van gerecycled materiaal gemaakt of zijn biologisch afbreekbaar.

Kwaliteit

Geef aan de wereld

Je kunt als werkgever ook kiezen om nog een stapje verder te gaan. Vooral als je binnen het bedrijf duurzaamheid ook voorop hebt staan dan is dit aan te raden. in dat geval kun je kiezen voor een kerstpakket waarbij een deel van de opbrengst naar een duurzaam goed doel gaat. Dat is een mooie manier om je werknemers een tof cadeau te geven en toch ook iets goed te doen voor de wereld om ons heen. Soms kun je zelf het goede doel kiezen en dan is het leuk om te zorgen dat het echt past bij je organisatie.